Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Wednesday, 3 February 2016

Apa hala tuju lepasni?

Hyep assalamualaikum!

wuwuwuwu. Lamanya tak update. wuwuwuwu busy kot. Habaq mai sat budak matrik mana yang tak busy? Ada lagi 2 bulan ja nak habis dah matrik. Sekarang tengah buntu gila nak pilih course mana.

-Engineering?
-HBP? (ada kat usm ngan um ja T,T)
-IT?

Engineering? Mula-mula ingat nak amik software engineering tapi kan tapi kan lepas belajar programming terus rasa macam ahhhh tidakkkkkkk. *maaf kepada sesiapa yang tak mengerti. Programming ni sejenis makanan untuk orang2 yang suka berfikir secara kritis. waduh. Elec? Engineering elec? Hmmm... Bolehla bolehla macam sem 2 sekarang ni matrik tengah belajar banyak elec kan. Macam bestla. lagi best dari sem 1.

Housing building planning? Paling suka ! Hana sangat minat course ni tapi lahai cikitnya nak carik. Abang Iman kata Architecture cam dah ramai sangat amik. Ramai sangat graduate dari uitm archi ni. Dia suruh aik building surveyor, wahh wahhh tapi rata-rata kat usm ngan um ja ada. UM??? USM???? *psss orang kata budak 4 flat ja boleh masuk usm ngan um. takpa2 kita doa bagi sem 2 4 flat in sha Allah.....

IT???? Hmmm. Sains komp... Hmm........... Haritu pakcik makcik ( prof2 hebat dari uni2 hebat) kata IT  ni macam job tu susah nak carik, Terlalu ramai.

OH HANA ! Jomlah istikarah cita-cita..... Anyway sapa boleh beri pendapat? Sila komen ya. And and sapa ada problem macam Hana jugak? Kesian kat kita.... Sobs sobs...

2 comment:

zayyan alwan said...

Elec engineering pun dah banyak la Hana :') Eng luas. Kalau betul2 nak further eng lah, tgk la dulu semuaa course eng huhu okbai

Hana said...

Huhuhu Ayyan, Hana dh buat keputusan nak amik pure physics ngan hbp. Eng Hana letak last2. Tak berminat huhuhu