Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Wednesday, 15 January 2014

Off from school.

Hyep assalamualaikum !

Have you ever feel tired of living this life? You feel like you're the only one who is having so much problems. You want a freedom. You want a happiness. But, have you thought about those people who are living in a complicated life? No food, no pretty dress, no school, no money. They can still smile even though they're suffering inside. Do they ever complain ? NO. They pray, pray, pray and pray because they know that there will always be a rainbow after the rain. How about us? Think twice before you complain. Always say Alhamdulillah. :)


Mukadimah tadi hanyalah minda seorang perempuan yang berkata-kata dan siapa lagi orangnya kalau bukan yang sedang menaip ini. So, for the first time in this year I balik rumah just because of my health's problem. Siapa tak kenal Hana, berpenyakit serba boleh. Takpa, sakit itu penghapus dosa. Im off from school for  week. Im going to spend my days with sleep or other things that can improve my health. So yahh, I've become a form five student. Stress life. I've to accept it. Hujung minggu ja Hana ulang alik ke Blok D sebab dorm saya di Blok C ini suasananya agak serious. Im not a serious person, so di Blok D kawan-kawan tekno yang gila-gila punya dorm sebab tu lah Hana tak kisah untuk ulang alik ke sana . Hilangkan stress.

Tapi lepas ni, mungkin Hana dah tak ulang alik because Im too weak. Im not like before. Maybe I need some time to improve my health with those medicines. Pray for me guys. :)

I hope that people will understand my situation. Thank you.

Allahumma' jirni fi musibati, wa aqlifli qaironminha.

#SPM10A+ Hana Shuhada Binti Sarizat.

1 comment:

zafirah nazri said...

semoga cepat sembuh ya sahabat :)