Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Sunday, 17 August 2014

Nak naik pentas.

Hyep assalamualaikum !

Teringat lagi, dua kali periksa besar dapat naik pentas. Buat mak ngan abah senyum, peluk bahagia. Kalini SPM macam mana? Mestilah nak jugak kan.

Tapi... Kalini tak macam sebelum ni. Kalini peperangan yang amat amat sukar untuk diharungi. Tambah dengan aliran sains ni is not easy kan.

PPT haritu still ada yang failed kut. Em .

Tapi TAK MUSTAHIL kan? Tak mustahil nak dapat straight A kan?

Mana perginya semangat berkobar-kobar hang dulu Hana? Kata nak jadi orang kaya, banyak ilmu, bela biri-biri. Mahal tau tak biri-biri !

Believe. Thats what Ayyan told me..

Penat? Oh dalam hidup ni kalau nak berjaya kena penat banyak-banyak.

Takpa Hana. Yakin boleh buat. Usaha. usaha. usaha.

Allah ada. :')

Apa yang penting, solat jangan tinggal. Al Quran jangan tinggal. Solat tahajjud pun kalau boleh jangan tinggal. Doa. Lepasni kena kurangkan tidur. Kalau boleh tak tidur pun takpa. For the sake of SPM.

May Allah ease everything. Hana Shuhada Binti Sarizat. SPM 9A. An engineer to be.


0 comment: