Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Thursday, 11 April 2013

Penampilan !

Hyep assalamualaikum warahmatullah :)

Tak akan terganti setiap kenangan yang telah terukir.....-Samsons-

I say YOO to uolls.. ! Pejam celik pejam celik dah bulan empatla. Kejapnyaa. Lagi berapa minggu ja tinggal sebelum exam mid year kans kans. I need to focus on my study hah ! No more dreaming, nak lawan Paan Romli bukan senang... Bukan senang =.=

Ok straight to the point, pendahuluan Hana tadi terkeluar tajukss. :P Ok now, apa itu penampilan? Mengikut Prof dot dot Hana Shuhada *ahakss perasan , penampilan ni merujuk pada apa yang kita pakai atau apa yang kita gayakan. Overall penampilan boleh dikatakan cara pemakaian kita lahh. Kalau nak definisi yang lebih tepat dan takda tokok tambah anda boleh carik dalam kamus Dewan Bahasa edisi yang terbaru punya ye. Adakah penampilan itu penting? Suka hatilaa kan kita nak pakai baju apa pun kan, who cares Ohoh, no no..  cek kiah hoii, bukan soal orang kisah ke tidak tapi sometimes it related to our maruah. Ya, penampilan tu menunjukkan siapa kita. Tak caye ke?


First of all, this is based on my own experience and Hana rasa ada antara hampa yang pernah alami perkara ini.

Di kedai accessories phone,

*Dengan gembiranya guaa ushar case phone yang comel-comel gituu hihi tiba-tiba manusia yang jaga kedai tu datang dekat dan berkata :

Manusia tu : Ehem.. This is iphone casing..

Hana : Errkk.. *iphone? gua tau laa gua pakai fon murah jeww, macam perli ja dia nih* Ah, haha Im just looking.. >_<'

Terus takda mood nak beli apa-apa barang pun. Takkan nak syok-syok tengok pun tak boleh. Kalau manusia tu cakap sambil senyum takpala ni buat muka macam Hana ni tak mampu nak beli iphone sangat hoii *memang tak mampu pun. LOL

Look? Pemakaian Hana menunjukkan kat manusia tu yang Hana bukan orang yang berkemampuan which means some people tengok gaya penampilan kita. Caihh, apek tua yang naik basikal pakai baju buruk tu pun sebenarnya orang kaya. Huh :P

So, what is the conclusion eh? Adakah peampilan itu penting atau biar ja orang nak tengok kita macam mana pun? For me laa kan, penampilan kita macam mana pun takpa asalkan menutup aurat dan still nampak macam orang boleh respect kita. Yepp. And one more thing, perkara yang lagi penting is our attitude. Attitude is important because it shows our appearances :)


#Ihik uhukks, sekolah Hana cuti, kesian uolls yang kena sekolah. Ngehehehe. >_<

1 comment:

Nurul Amanina said...

erkkk selamba badak je tegur orang camtu haha. nenek akak cakap, kalau yg apek2 pakai baju lusuh naik beskal tu memang kaya pun haha. kalau gi bank je mesti ada uncle2 camtu gi bank in duit, bukan sikit beribu ribu jgak la sekali masuk phewwwww.