Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Thursday, 14 November 2013

Cerita cuti- Part One

Hyep assalamualaikum !

Al kisahnya cenggini. Petang Rabu yang menenangkan, terdapat seorang budak pelajar asrama ponteng prep. Ahaks ! Woii woii senyap-senyap dah arr. Kuat gila cakap. Shuhh. Meh dekat sikit.

'Alang alang menyeluk pekasam, baik aku tidur. Malas ah pegi prep. HOHOHO' <-- ini semua bisikan jahat. Tapi entahla Hana ikut jugak. Erkk ? -.-

Memang ah Hana Shuhada berani buat keja gila tak turun prep petang. Haa amekaw. Pukul 3.30 prep tapi Hana duk kat dorm, lena. You know what is lena??? Lena aka TIDUR. Kotlaa ada yang taktau lena tu apa dia. Saja nak bagitau. Kuikui. Memandangkan bukan Hana sorang ja buat keja jahat ni, memang hampir 85 % fom 4 buat keja jahat tak turun prep jadi Hana dengan bangganya join sekaki. Begitulah ceritanya. Ehh ni cerita cuti ka? Sebenarnya nak bagitau yang sebelum Hana tidur dengan lenanya, Hana pegi public fone call mak. Baik kan titew? Tak bawak handphone pun pergi sekolah. Muehehe. Jarang nak tengok senior pergi public fone. Manjang budak fom one ja beratur panjangkan? Tapi minggu lepas memang Hana tak bawak fon. Ceyhh kantoi sebelum ni bawak. Ahak :P

Trett trett trettt.

'Hello assalamualaikum, ya kak?'

'Hello assalamualaikum eh waalaikumussalam mak, mak suruh benny kemas bilik'

'Haa ?'

'Suruh benny kemas bilik sebelum kakak balik'

'Ohh bilik dah kemas dahlaa sejak mak beli karpet baru kat bilik dia. Hehe, jangan risaulah'

'Ohhh baguih baguih. *bangga*'

Sebenarnya Hana dah call mak Hana malam Selasa tu, tapi lupa pulak nak cakap pasal benda ni. Jadi call sat ja la nak pesan benda ni. Benny tu sebenarnya gelaran untuk adik Hana yang perempuan tu ( darjah 5). Kami panggil dia Benny sempena Pak Cik Benny dalam cerita Adi dan Ayah kat Astro Ceria tuh. Pak cik Benny tu kan suka masuk dalam pasu, hoho taktau apa kaitan ngan adik gua yang sorang tuh.  -.-

Banggalah kan dengar kata bilik dah kemas. Takda la Hana balik nanti serabut kepala hotak tengok bilik  yang macam tongkang pecah sebab perbuatan kanak-kanak ribena sekalian tu.

Balik ja....

'Deyy ! Ni SAMPAH ka bilik??? Allahuakhbar -.-'

'Lek arr, satgi orang kemasla'

Dah agak dah. So, bermulalah kisah cuti Hana Shuhada si biri biri penghujung tahun 2013~


Sekadar selingan.

#Bebudak Mad Jiwa dah start panggil Hana BAWAL.. Memang erkk. -.-

1 comment:

Nurul Amanina said...

kalau budak hostel tak buat keja jahat sekali mmg tak sah hehe :PP