Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Tuesday, 13 November 2012

Pulau Langkawi-Part Three

Hyep assalamualaikum !

Ku terima satu notaa, dari mu yang tertulis 'Aku Suka Kamu'. Awrrr. Intro je ;)

Okay, izinkan saya mengcontinuekan entry saya yee. Opps, uolls dah baca ka entry sebelum nih? Nah baca SINI. Lepas weoulls shopping batik kat Kedai Batik tu, weoulls pun pusing2x roundabout. Pusing roundabout? Haha , sounds weird tapi bende ni memang betol keyh. Mesti korang tengah nganga sekarang kan? K, tutup mulut korang. Buruk tahu. Biar Hana explain. Lepas dari Kedai Batik tu, cikgu pun tak buat keputusan lagii nak menuju ke mana sebab actually jadual weoulls waktu tu menuju ke tempat Cable Car tapi disebabkan cuaca yang tak mengizinkan jadi cikgu BUNTU. So, sambil cikgu tengah berfikir tuu driver bas pun pusingla roundabout banyak kali sebab tak tahu nak menuju ke mana. Ok, seriously memang lawak. HAHA. Bila Hana fikir balik macam cerita Mr. Bean pulakk. ^^

Fikir punya fikir cikgu pun bawak weoulls ke Idaman Suri. Haa, kat sini memang tempat idaman wanita yang suka buang duit bershopping. HAHA, lain macam je nada 'buang duit' tuu. Kekeke. Kat sini tempat pinggan mangkuk, cadar and many more untuk wanita yang macam emak-emak gitu membeli-belah. Memang murahhh. Im not lying and buat drama indon, kali ni memang Hana jujur gilaa. MURAH ! =)

Lai lai lai  , balang mulah * Huda dan barang-barang kat Idaman Suri. (sumber Elya ).

Lepas tu weoulls pergi ke kedai pink entah kedai apa sebab waktu ni dah malam. Hana cuma nampak warna bangunan dia pink. Cikgu bawak weoulls ke sini sebab aduan Hana. Kekeke. Haritu kan chocolate Hana tertinggal dalam peti ais so Hana pun buatla aduan kat cikgu kata chocolate hilang wuu nak yang baru. HAHA. Dek kerana kebaikan cikgu , Hana dapat beli Toblerone lagii. Hihi. Haaa, dalam kedai ni ada berlaku sedikit pergaduhan ketidakpuasan hati. Waktu Hana ngan kengkawan jalan-jalan dalam kedai tu cari chocolate Hershey tiba-tiba kami dituduh menjatuhkan chocolates yang dalam bekas putih tuu. Actually weoulls pun pelik sebab weoulls baru je masuk kedai tu tiba-tiba nampak chocolates berterabur kat atas lantai. Tak pasal-pasal muka yang baik dan suci ini *ok perasan dituduh buat jahat gitu. 

Hana sangat tidak setuju dengan si kakak tua yang jaga kedai tu. Dia yang menuduh weoulls jatuhkan chocolates tu. Suka hatii jaa menuduh. Ramai yang tak puas hati tahuu? So, ada yang bersuara :

Nadia Amin : Kalau tak percaya tengokla CCTV.

Syazana (Ana) : Kami lalu jaa kot, tiba-tiba dah berterabur.

Hana :Im innocent. LOL

Ok, waktu dah nak keluar kedai tuu. Hana memang tak puas hati dengan customer service yang si kakak tua tu servicekan *err semacam ja bahasa. Boleh pulak kakak tu jeling-jeling kat kami. Inikah service yang korang bagi kat customer. Hello , Hana rasa kan si kakak tua tu tak belajar kot etika berniaga. Let me tell you, customer ni macam RAJA tahu? Apa pun yang customer buat kita kena sentiasa tersenyum dan sediakan khidmat yang sebaik mungkin dan semaksima seboleh-bolehnya dapat puaskan hati customer ada pahamm? (Dah nada boss marah dah ni. Kekeke)

Kolam mandi kat Twin Peaks Resort. Resort weoulls stay. (sumber Google)

Okay, malam tuu lepas makan weoulls dibenarkan mandi kolam ! Fuyooo malam-malam mandi kolam uolls. Sangaaat best. Nasib baik malam, bolehlaa Hana mandi jugakk. Tak payah pakai stoking pun takpaa, ala malam, berendam dalam kolam pun orang takkan nampak kaki, sekali gus aurat masih dapat dijaga dengan sempurna. Alhamdulillah. =) The best thing that I like the most is waktu Hana berdrama dengan Hamizah dalam kolam . Hihi. Hana kan kaki drama haha. Hana kacau Hamizah dengan drama Titanic.

Jake and Rose waktu diorang dah tenggelam dalam air. Waktu Jack berendam dalam  laut tu and Rose terbaring kat atas papan kot. So sweet. Hana suka suka part nih. 

Drama Hana dengan Hamizah (actually Hamizah tak suka Hana dok kacau dia tapi Hana kacau jugak!) :

Hana : *tarik pelampung Hamizah*

Hamizah : Hanaaaa, janganlaa kacau kami ! Kami nak belajar berenang.

Hana : Rose , rose, help me Rose. 

Hamizah : Apaa ni Hana.. 

Hana : Rose, promise me that you will marry and have many grandchildren..

Hamizah : Eh, betolka Jack cakap macam tu kat Rose?

Hana : Ishh, betol laaa . Wekkk.

Kekekeke. Hana suka drama Hana walaupun Hamizah tak relaaa. Hehe. Lepas mandi tu dalam pukul 10 malam weoulls pun balik bilik masing-masing. Hana kongsi katil dengan Aufa, =)

#Haaa, panjangkan? Hihihi. Hana harap uolls suka. Nantikan part seterusnya !

2 comment:

zafirah nazri said...

LOL , kedai pink tuh nama dia ram's .

kakak tuh kurang kasih sayang lah .

Hana said...

Kesian.