Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Wednesday, 28 November 2012

Tidur awal?

Hyep assalamualaikum !

I won't have nothing if I didn't have you..-Monster Inc-

Ok, ok setelah sekian lama ku bersedih . Kini tibanya waktu untuk ku bersemadi bangun kembali ! Yeah ! Hidup ni perlu diteruskan. Rileks, rileks bak kata Zafirah ^^. Ok cukup. Harini Hana nak khabor kat uolls sikit pasal perubahan jadual tidur Hana. Ehh? Ade jugak? Takdelaa, I mean selalunya since cuti ni suka sangat tidur lambat, dekat 3.30 pagi pun ada. 'Woi, lambatnyaa' Elehh, jangan buat teruklaa, Hana tahula korang tidur lagi lewatkan? Kekeke.

So I decided or dah memang buat dah pun untuk tidur awal. Yea, yea ! But why? Uolls boleh nampak banyak kebaikannya tidur awal tahu?


Kalau uolls tidur awal tak kira la paling lewat pun pukul 12 tengah malam tu kira cukupla jugak dalam 6 jam.  Kita selalu dinasihatkan tidur berapa jam? Lapan, tujuh? Yea lebih kurang cenggitu laa. Tapi abang Hana cakap dia buat research emm entah kat mana, katanya kita tidur empat jam sehari pun dah memadai. Itu kata dia dan 'research' dia tu, korang jangan ikut. Tidur empat jam? Nak mati ka? Mungkin esoknya korang tak bermaya and bangun lewat sampai ke tengahari. Nak belajar pun susah macam dalam gambar kat atas. This is not good. No no no. Pastikan tidur uolls mencukupi sebab tidur yang mencukupi ni dapat mempercepatkan proses tumbesaran uolls. Haa, suka sangat tidur lambat-lambat nanti terbantut pulak. Kalau macam Hana ni ermm Hana tak tahula terbantut ke apa atau memang cenggini ? Ok cukup andaian itu. -___-



Jyeah, korang sayang mata takk? SAYANG !! Wow, bagus-bagus nampak semangat gitu bila menjawab tapi hakikatnya betul ke uolls sayang mata nih? Kalau sayang mata kenapa tidur lewat? Kenapa seharian menghadap laptop? Ini tidak bagus *ala-ala doktor yang tengah berceramah. Uolls tahu tak screen gadget yang selalu uolls tengok ni macam entah Hana pun tak tahu tapi as far as I know, dia macam ada chemical la yang boleh merosakkan mata. Ok, jangan percaya sangat apa Hana cuba nak sampaikan ni, actually Hana bodoh-bodoh hentam jee cuma Hana pernah baca boleh dapat cancer. Kekeke.

Ohya, kalau mata uolls rosak tak ke menyusahkan parents nak kena beli spek mata kat uolls. Merana tau pakai spek *mengikut kajian gua jee. Bagi yang dah pakai spek tu takpelaa nak buat macam mana benda dah jadi, ni haa yang tak pakai spek lagi jangan gatal-gatal nak buat bagi diri merana. Ingat tauu, spek tu dekat RM500 pun ada. Kalau setiap bulan spek uolls rosak, agak-agak kat mana nak angkut duit? Baik jimat duit pergi Paris Makkah.


Selain itu*dah bunyi karangan BM. Awwr rindu cikgu Maheran. Sobsob. Ok cukup berdrama. Kalau uolls tidur awal, keesokan paginya confirm uolls senang nak bangun awal-awal pagi. Senang nak bangun solat Subuh. Takdela macam Mumia jalan tutup mata sambil angkat dua-dua belah tangah sampai terlanggar dinding. Okay, terlebih sudah gua.

Lagi satu, kalau uolls bangun awal-awal pagi takdela kena bebel kan? Yela, cuba kalau terbangun lewat, mesti mak uolls bebel especially for girls, takkan kot mak uolls suka uolls bangun lewat. Semestinya takk. Same goes to me. Uhuk2.


Awwr omeynye baby tuu winnie the pooh. Ok, cukuplah Hana membebel panjang, Hana sendiri tengah practice tidur awal. Dah okay dah practice slow-slow ni tapi entahlaa semalam chat ngan ramai kawan sampai tertidur pukul 1 pagi. Sangat tidak bagus. Tolong jangan ikut. Kekeke.

#Ohyaa, tahniah kat kak Hanna ku and kak Amanina kerana dah habis SPM ! Lepas ni kawin pulak kan. Kekeke.

1 comment:

heartdazzled said...

good night.. hehe :)