Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Thursday, 17 January 2013

Journey =)

Hyep assalamualaikum !

Add maths makin lama makin bertambah rumit tapi alhamdulillah berkat doa penerang hati boleh catch up jugak walaupun agak lambat. Tadi Hana balik lambat, pergi jumpa cikgu Normah dan mintak cikgu ajarkan add maths lagi sekali. Nak buat macam mana dah otak kesayanganku tiba-tiba 'blank' bila tengok soalan. Huhu.

Hari demi hari ku menanti sesuatu yang tak pasti. Sesuatu yang sangat sukar untuk diperolehi namun itu tidak langsung mematahkan semangatku untuk terus percaya dan yakin dengan takdirNya ='). Keep believing. Akhirnyaa... SubahanaAllah !



I got tawaran from the school that I applied before. Auuh, orang lain semua dapat sekolah yang diorang tak mintak tapi Hana sorang ja dapat sekolah yang Hana mintak. Ahaks, memang rezeki ku di sana mungkin. Rasa nak jerit kegembiraan pun ada sebab akhirnya dapat jugak keluar dari high school dan pergi ke sekolah yang lebih baik. Allahu. Hana sorang ja dapat sini. Nampaknyaa kena mulakan kehidupan baru dengan kenalan baru. Ohya, Hana baru tahu yang kawan lama Hana waktu sekolah rendah, namanya Alya Farzana. Dia pun dapat Sains Mahommad Jiwa. Good then, at least there is someone yang Hana kenal. Awwr.

Right now, semua orang dah nak pindah except for my wives. Masih meneruskan pelajaran kat high school. Hana, Zafirah, Aqilah, Elya, Huda, Fatin Asmida and many more dah nak belah. So weoulls pasti akan merindui high school. =') Anyway, this's what we call JOURNEY. Dah macam nama blog Aqilah pulak haha. Life is not a destiny. Life is a journey where we have to go through it and make it beautiful with happiness and joyful. This is my journey that had been written. Terima kasih kat semua yang selalu mendoakan Hana. Terharuu >_<

#SM Sains Mohammad Jiwa, saya datanggg. !! Peace yoo (Y)

5 comment:

sharmiza shahar said...

sekolah tu kat sg petani ke?? macam biasa dengar plak.
tahniah! teruskan perjuangan..mesti PMR hebat nih

Hana said...

HAHA. PMR saya biasa-biasa saja =) Yeahh, kat Sungai Petani ! Thank you. :)

Amanina said...

tahniah ye hana. goodluck kat boarding school nanti. gonna miss you a lot :') jangan lupa akak. heeee

Hana said...

Thank you kak Amaninaa. Yea, takkan lupa punya si kakak blogger yang cun nih. Kekeke. =')

johan sukipli said...

goodluck, semangat tuntul ilmu lah,tengoklah sekejap prediksi togel