Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Saturday, 12 January 2013

Zafirah Nazri.

Hyep assalamualaikum !

Hana masih ingat, pertama kali Hana tengok dia, takda apa yang ada dalam fikiran, satu ja ' Dia budak kelas 2H ' I don't know her and I don't want to. Tak terasa dalam hati ingin berkenalan dengan dia sebab dia budak kelas lain tapi kuasa Allah, kami mula berkenalan sejak masing-masing jadi pengawas sekolah. Bila berjumpa senyum sahaja dan bercakap sesama sendiri mungkin untuk hal yang penting saja.

Dia kuat berfacebook. Yeaa, selalu nampak dia dalam facebook and Hana pun jenis yang diam dalam fb, so we started to chat. I begin to know her since she asked me about everything. I like her. Dia banyak cakap, rajin hantar mesej buatkan Hana rasa, Hana diberi perhatian. And that moment, we're just friend.


Tahun 2012, bermulalah segala-galanya. Hana mula kenal bini-bini Hana dan dia merupakan salah seorang daripada bini Hana. Hihi. She's always there when I need her. Dia selalu buat bagi Hana rasa Hana tak sunyi. Al-maklumlaah, dalam fb tu, sapa lagi nak chat ngan Hana kalau bukan dia? Sapa lagi nak mesej Hana kalau bukan dia? Sapaa? Habaq kat cheq sat. :'3 Hana tahu sesuatu tentang dia, bila dia sedih, dia akan senyap. Senyap jaa. Bila orang tanya, dia kata takda apa-apa. Dia tipu ! Hana tahu ada yang tak kena.

Hana suka orang, Hana bagitau dia. Dia suka orang, dia bagitau Hana. Hana suka merengek, menangis, macam-macamaa dan dia saja yang sanggup dengar semua tu even banyak kali mungkin, benda yang sama Hana ulang, dia still sedia mendengar. Hana jahat, dia sabar. Hana pernah gaduh dengan dia tapi kami berbaik balik because I can't live without her. She's everything. Dia jelaa yang sanggup ada susah senang Hana walaupun sekarang dia just my ex wife. Hakshaks. Bini-bini yang lain pun sentiasa ada dengan Hana jangan jealous pulak tapi uolls kadang-kadang hilang. Huhuhu. Dialaa yang ada bila uolls hilang. Sapa lagi kalau bukan dia? =')


Tapi sekarang, sekarang semuanya akan berubah. Zaf nak pindah ke sekolah baru. Teknik Abdul Rahman Putra. Lepas ni, agak-agak sapalaa yang nak hantar mesej kat Hana bila hang takdak woii? Sapa nak chat dengan Hana bila hang takdak woii? Woi woi woi berjuanglaah dekat sekolah baru. Hana akan sentiasa sokong hang monyet. Always. Pesan Hana, jangan lupa Hana woii, jangan curangs dengan Ayyan hihi. Kat sana nanti Hana dah tak boleh jaga hang macam Ayyan pesan. ' Jaga Zaf HAHAHAHA ' Lepas ni hang jaga diri sendiri. Dah jadi budak asrama yankk oii. Kahkahkah. Kalau kat sana, jangan lupa call I guna public fone. Akan ku tunggu rungutan kau di sana kahkahkah. SAYANG MONYET SAMPAI BILA-BILA ! =')

Hihi. Macam entry hang nak pegi mana jaa kan. Tapi terasa kot, terasa sangat bila hang takdak nanti.
#Nur Zafirah Binti Mohd Nazri. ='D

8 comment:

Aqilah Rezali said...

Jaga diri baik2x, Zaf.
Study smart not study hard okay. :)
New place, new environment, new friends and everything new.
InsyaAllah ada rezeki, we will meet again. :)
Uhibbuki jiddan. <3

zafirah nazri said...

aqilah :) insyaallah :)

hana , akan ku kenang mu dlm doaku . ahaks . akan ku rindu semua . btw , saya masih di pulau pinang yaaa . haha

NAdia MJH said...

zafirah : woi nnti aku nk duk dgn sapa? apek ka? :DD

zafirah nazri said...

nadia : LOL , apek ? ok paaa . style . muahahhah . nadia dan apek dok kat depan sekali . hahahaha .

Hana said...

LOL. Menyembang kat sini pulak. HAHA.

zafirah nazri said...

bukan slalu nak mnyembang . haha XD

zayyan alwan edogawa said...

Wehhhhh! kenapa kami nangis baca entry nih? LOL xDD

Hana said...

HAHA. Entry perpisahan, of courselaa sedih. Sobsobs.. =')