Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Friday, 11 January 2013

Teknik?

Hyep assalamualaikum !

Ape khabor uolls? Sihat? Bahagia tak? Lebih kurang dua minggu dah kan masuk bulan Januari ni and Im still waiting for TAWARAN SBP. Maybe hujung bulan ni kot, tawaran untuk first intake keluar. Hana harap sangat-sangat-sangat-sangat-sangat dapat first intake. Ahaks. :3 Ok, berbalik kepada tajuk. TEKNIK.


Hahahaha. Nak tergelak tengok gambar ni. Tergelak ke? Macam-macam perasaan Hana rasa sekarang. Nak kata sedih tak. Nak kata happy pun tak. Terkilan kot. Agaklaa sebab, sebab, tak bersebab oii. Ada hikmah lettew, lagipun Hana kan tengah tunggu SBP so orang lain yang lebih memerlukan untuk ke teknik diberi peluangla. Tahniah kat sapa yang dapat teknik atau vokasional. Belajar rajin-rajin. =D

Ok dah, Hana nak masuk cerita minggu ni. Yelaa, seminggu sekali je kan update jadi Hana nak share-sharelaa walaupun tajuk tak kena. Kekeke. Hana ada dua benda yang Hana tak suka nak buat sejak masuk tahun ni. Firstly, kena pakai tie. Yeaa, menyusahkan jaa benda alah yang panjang ni. Huhu. Dahlaa Hana tak reti nak pakai. Bila dah ada orang tolong ikatkan, esoknya ikatan tu jadi dah tak betul. Pastu mulalaa pegi sekolah carik orang yang boleh tolong ikatkan tie. Uhuks.

Second thing, tangga bangunan Blok C yang dihuni oleh students form 4 ni diperbuat daripada papan dan saya tak suka.LOL. Hana ni dahlaa ganas. Bila naik tangga, Hana akan hentak kaki Hana kuat-kuat sebab dah terbiasa. Sebelum ni Hana naik tangga semua tanggan simen, tapi kali ni tangga papan pulak, jadi paham-pahamlaa apa akan jadi bila Hana hentak kaki kuat-kuat atas tangga papan. Confirm bunyi kuat macam nak reban. Seriously, Hana tak puaslaa naik tangga tak hentak kaki kuat-kuat. Haishh. Kekeke.

Ohyaa, Hana dah boleh menyesuaikan diri dengan kehidupan baru ni. Yelaa, kehidupan tanpa bini-bini dalam kelas, kehidupan tanpa facebook dan twitter. Hana bukak fb pun kadang-kadang je la ni yela nak kurangkan rasa rindu kat kawan-kawan yang duk kat asrama tuu. Untunglaa pelajar SBP. Kekeke. Hana dah mula rasa minat kat Add maths ngan Chemist. Awwr alhamdulillah. :3 Okelaa till we meet again~

#Ya Allah, bagilaa Hana Shuhada Bt. Sarizat dapat tawaran SBP untuk first intake. Amiin yarabbalamiin. ^^

7 comment:

Amanina said...

goodluck for sbp!
wahh hana minat chemist, akak dulu punyalah payah nak pupuk minat kat chemist tu. mihmihmihh :D

Hana said...

Thanks kak ! HEHE. Minat orang berbeza kans. Hewhew. :3

Balqis Azhar said...

Akak dulu dapat teknikKL dalam civil engineering,

tapi taknak huhu :))

Hana said...

Kak Balqis : Ohh, untunglah haha. >_<

cik lemon said...

semoga dapat sbp. saya ex sbp :D.

Hana said...

Cik Lemon : Thank you. Hihi =)

johan sukipli said...

goodluck hana, teknik nampak bagus buat kau, bisa pandai main Sbobet