Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Sunday, 6 January 2013

Kehidupan baru.

Hyep assalamualaikum !

Aku tak percaya lagi akan guna matahari...-Sheila On7-

Acaner uolls? Best tak 2013? Haa? Haa? Lama kan Hana tak update, memang lama. Malas + takdak mood  + tired derr. Hana dapat kelas 4CS iaitu 4 Cemerlang Sains. Yaa 'SAINS'. Ini bermakna Hana telah mengambil keputusan untuk menghadap buku Biology, Physic, Chemist. Yaa, SAINS TULEN. Kenapa Hana cerita ni macam tak syokk jaa huhu. Hana seronok jaa amik mana-mana aliran pun tapi yang tak seronoknyaa tahun ni macam 'lain sangat'. You know like, kelas dah tak sama dengan bini-bini, facebook and twitter sunyi. Lifeless.

Aufa kelas sebelah Hana jaa, 4DS tapi bila Hana carik dia pagi-pagi mesti takdak. Selalu takdak. Masuk jaa kelas tu mesti Huda akan kata 'Aufa tak mai lagi'. Honey pulak kelas kat bawah, kelas 4FS. Bila pergi jaa mesti takdak jugak, al maklumlah honey kaki berjalan. Selalu keluar kelas ada kojer. Huhu. Baby ngan Zaf kelas account. Haishh. Seriously Hana cakap, masuk form 4 ni dah jarang sangat jumpa kawan-kawan lain. Entahlaa kelas sebelah-sebelah pun still jarang jumpa sampai kadang-kadang tak nampak langsung. Macam semua orang hilang dengan hal masing-masing. I was like double erghhh ! Mungkin sebab semua dah start sekolah pagi, jadi terlalu ramai manusia kat sekolah.


Hana sekarang kelas dengan students yang pendiam. Sad life. Aqilah kelas Hana, Aqilah my mak cik. Uhuks. Tapi dia tak duduk sebelah Hana. Its okay. Humm tapi betul Hana cakap, kelas yang Hana dapat tahun ni kelas yang diam, alhamdulillah laa nasib baik ada Kriind ngan Brandon yang kadang-kadang mengamatkan suasana kelas. Kawan yang duduk sebelah Hana namanya Fatin. Seorang yang pendiam dan sentiasa mendengar apa Hana cakap. LOL. Hana niii kan cakap banyakkk, so bila Hana bercakap jaa dia kena denganrlaa kan, hehe ke dia terpaksa dengar? Hana taktahu tapi thanks Fatin at least you buat I rasa I cakap dengan orang. :3

Homework? Banyaklaa jugak dengan nak kena study lagii. Itu takpelaa lagi cuma sekarang ni bila time Maghrib jaa, Hana akan mengenang kisah lalu. Time form 3 yang penuh dengan suka dukanya. Time bergelak ketawa dengan bini-bini iolls. Really miss those moments. Hana pun akan teringat Ayyan and Ariff. Yelaa waktu cuti bila bukak facebook ngan twitter, dioranglaa yang ceriakan Hana. Sekarang diorang dah balik asrama, dah sunyi. Sad life.

Sekarang, Hana tengah tunggu tawaran SBP. Hana sangat berharap dapat tawaran tu dan kalau boleh nak panggilan pertama. Hana dah set on mind sebelum start sekolah lagi yang Hana nak start my new life in a new school. Nak rasa kehidupan baru yang lain, bukan kehidupan baru yang cemni. Humm mungkin ni ujian Allah sebelum Hana melangkah lebih jauh. Apa-apa pun Hana tak boleh mengeluh.Yaa Hana, jangan mengeluh. Teruskan berdoaa. (Y)

#Hana rasa tu jaa yang Hana nak cakap kot. Humm.

4 comment:

zafirah nazri said...

insyaallah u dapat sbp :) i sokong u dari rumah . LOL

Amanina said...

inshaAllah Hana dapat sbp tu. doa banyak2 ok. hihi. selamat datang kpd torture year :pp ihiksss

Hana said...

Zaf : Amiin! Thank you :*

Kak Amanina : Amiin!! Haha torture eh.. Takpa, insyaAllah boleh lalui dengan baik. Hee =D

Fyqah Ismail said...

Hana,akak dulu pun macam tu juga.Tapi lama-lama nanti okay la tu :)