Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Saturday, 22 December 2012

2012 and the rest of it.

Hyep assalamualaikum !

2012, di mana tahun yang dikatakan berakhirnya duniaa. Muahaha. Gelak sikit? Ceyhh bukan tu yang Hana nak bahaskan. Korang pun tahu tu semua hanya rekaan semata-mata. Kita belajar dalam Islam, kiamat tu berlaku bila-bila masa saja. Mati pun bila-bila masa saja. =)

Oke cukup. Bukan pasal itu Hana nak cerita kat uolls. Hana nak tanya, seronok tak tahun ni? 2012. Mungkin Hana akan dapat macam-macam jawapan, ada yang kata tak. ada yang kata biasa-biasa ja, ada yang kata SERONOK dan orang yang kata seronok tu iolls lew. 2012 tahun yang banyak mengajar Hana macam-macam. Tak percayaaa?


Pertama sekali, waktu Hana masuk ke alam 2012 ni, what's in my mind? Acecey dah macam kat fb status pulak. Hana rasa sangat takut sebab nak PMR. LOL, takotlaa sangatkan :P sedangkan last-last minute baru pulun cheq nak baca itu ini. Sungguh awwr -_- Dahtu tahun ni pulak first time sekolah pagi, waktu form 1 ngan form 2 dulu Hana sekolah petang. Jadi agak 'luar biasa' di situ kerana 'tak biasa' sekolah pagi. Ghuper-ghupernyew sekolah pagi ni beshh and yang Hana tak sabar nak sebut 'Kehidupan Form 3 sangat BEST'. Budak high school, sapa yang nafikan statement ni, titew tumbuk diaaa ! :P

(Hana takdak dalam gambar ni. Jangan carik. Hihi)

Hana nak cerita, taknak baca sudah boleh ludah kat sinki sekarang. Kekeke. Waktu baru masuk kelas 3 Dedikasi, Hana berkepit dengan Dinie jaa. Yelaa, mak cik tu dari form 1 lagi sama kelas dengan Hana, entah memang dah dijodohkan kot kami nih, asyik kelas sama jaa. Menyibukkan mak cik tu, meniru orang. LOL. Lepas tu masuk bulan dua dah mula boleh bergaul dengan kawan-kawan lain. 2012 mengajar Hana berkawan dengan ramai orang termasuk lelaki. Haa, memang susah nak tengok Hana kawan dengan lelaki dulu, kecuali Mudarris tu, masuk ja form 3 Hana ada kawan seperti Daniel si Jiwang, Syahmi si Pendiam, Suriaprakash si Megan Fox dan Arrvind si Otak Maths dan otak perasan. LOL.

(Brandon the happiest guy in the class and Vinisha. Pei Lee and Sabitha the BFF =D. sumber Aisha.)

Hana jugak dah pandai ber'bini' dah sejak masuk form 3 nih. Hana tak berapa ingat cemna Hana lamar depa-depa nih. Mula-mula sekali bini Hana Aida, pastu Zafirah pastu Ezzaty(baby) pastu Fazira(honey). Tapi sayangnya sekarang Hana dah bercerai dengan Aida dan Zafirah. Maknanya baby naik pangkat jadi bini nombor satu, honey naik pangkat jadi bini nombor dua dan Aufa pulak dah jadi bini nombor 3. Kaki perempuan pulak gua nih. Susah senang Hana, depalaa tempat Hana mengadu tempat Hana merengek, tempat Hana menggoda. Tak lupa jugak kat Aisha, my beautiful friend, selalu bagi nasihat kat Hana waktu Hana dilamun 'cinta kambings'. Ish-ish jangan tiru aksi 'cinta kambings' ni. LOL.

(Hana,Zafirah,Honey,Baby. sumber baby)

Tahun ni jugak., buatkan Hana rapat balik dengan Amirah, kawan baik Hana waktu darjah enam. Hewhew. Gila-gila cemtu jugak. =D. Tahun ni jugak, Hana pergi tuisyen Inotek kat Seberang Jaya tuh, ada scandal I yang selalu chit chat ngan I, my Hani aka Izzati Farhani. Hana terfikirlaa kan, waktu tuisyen tu Hana belajar ka bersembang? LOL.

(Cikgu Mas and Faris yang comot. Dinie tengah makan :P.sumber Aisha)

Kat kelas jugak Hana bergila-gila. Nadia yang selalu bila tak paham mai kat tempat Hana ngan Dinie tanya soalan. Hanani pun suka mai kat tempat Hana ngan Dinie dan cakap ' Weyhh, aku tak pahamlaaa' ala-ala mami gitu awwr. Setiap hari cemtu. Kekeke. Faris yang suka buat bising dalam kelas, tanpa dia tak riuhlaa kelas Puan Oh. Cakap pasal Puan Oh, thank you Puan Oh sebab ajar kami semua English. Wuuu. =) Cikgu Maheran pulak, yang selalu buat lawak waktu kelas BM, Ustaz Ghazali ngan Ustaz Azmir yang banyak membantu dalam PAI, Cikgu Elias yang gila-gila gituu LOL, Cikgu Masliana guru kelas yang penyabar dan paham kami anak-anak buah cikgu ni, cikgu Masliana sudi tau balik lambat semata-mata nak ajar Science kat Hana, baby ngan Hanani ( yang lain pemalas nak stayback :P). Cikgu Sa'adiah yang ajar maths bagi sampai kami paham baru masuk tajuk lain!! Oh oh oh, kami ada gelaran kat Cikgu Sa'adiah (SPM) iaitu Syamil Punya Mak. :P Cikgu Hamisah yang ajar Sejarah, sampai beranak uhh lepas beranak pun mai sekolah bagi latihan wuuu. Cikgu err CKC ( Chan Kam Chun ) , cikgu yang entahlaa dia ajar apa selama ni pun Hana taktau. LOL. Cikgu Zulkifli yang ajar seni, yang sentiasa bercerita tentang percutiannya ke luar negara, cerita hantu dan amcam-macam lagi. Haa Hana pernah cabar cikgu Zul ' cikgu, saya cabar cikgu carik calon isteri sampai sekolah bukak balik nanti '. Kekeke.

(Nadia, Zafirah ngan Nani =D)

Tahun ni jugak Hana dapat ayat awwrr daripada Daniel. ' Hang nak tau dak, kalau hang macam ni, sampai bila pun tutttt. Cuba jadi matang ' Ermm mungkin sebab Hana terlalu kebudak-budakan. LOL. tahun ni jugakk Hana rapat ngan sorang kakak form 5 nama Nur Hanna binti Rosni. Kak Hanna yang sentiasa bagi semangat kekeke. Siti Amira, adik form 2 yang selalu hantar chat kat titew. Tahun ni jugak Hana masuk syarahan Agama spontan sampai peringkat Daerah, alhamdulillah. Tahun ni jugak Hana dapat ramai kawaaaaaaaaaaaan. Elya, Huda ngan orang laainnn laa. =D Alif yang banyak gosip dan ajar Hana masak !Intan yang selalu teman Hana makan. :3Kalau nama tak sebut tu jangan la frushh. Huhu.

Tahun ni jugak buat Hana kenal balik kawan lama Hana, Muhammad Akmal. Tahun ni jugak buat Hana kenal dengan blogger lain. Tahun ni jugak buat Hana rapat dengan budak-budak Sains Kepala Batas, Ayyan, Ariff, Sufiyana, Nasir dan lain-lain.
#2012 is everything =') Thank you Allah.

6 comment:

e_darel said...

2012 tahun bermakna bagi saya juga . SPM :)

Sekolah mana ni ?

Amanina said...

2012 memang banyak kenangan.
cabaran pun banyak
tak sangka pun dah nak habis tahun 2012 ni :')

Hana said...

e_darel : Oh saya High School Bukit Mertajam, Penang. =D

Kak Amanina : Yep, sedih nak tinggal semua ni. Huhu.

Siti Amira said...

napa kak hana x dak, dlm gambar kelas tu?.. *nyibok*

chemija said...

hana comel ^___^

Hana said...

Amira : Kak ada perbahasan waktu tu.

Chemija : Awwr merci =)