Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Monday, 31 December 2012

Dah nak habis?

Hyep assalamualaikum !

Tutup tirai. Jeng jeng jeng.

Tirai apa nak tutup ni? Tirai apa apa apa? Tirai 2012. Sobsob. Agak sedih. 'agak' =.= Sebenarnyaa sedih banyakk. Lepas ni tukar kelas, taktau lagi dapat sama kelas dengan my wives. Awwr. Sungguh sedih. Agak-agak lepas ni mesti susah nak jumpa si bini-bini untuh luahkan perasaan. Err rasanyaa start tahun 2013 Hana akan cuba berubah.

2012-Talkative person. ---> Ubah ubah ubah. Cuba diam sikit Hana. Ingat tak Dinie selalu cakap apa?

'Hana, Hana boleh berhenti cakap dak?'  Oke, Hana akan ubah untuk jadi lebih diam.

2012-Drama queen.---> Yeaa, nak suruh guaa berlakon meh panggil guaa. Memang orang duk cakap Hana ni macam-macam. Yelaa, sikit-sikit ada masalah, ada sajaa. Ingat tak Elya selalu cakap apa?

'Hang ni macam-macamlaa' Oke, Hana akan cuba ubah untuk jadi 'tak macam-macam'.

2012-Perangai macam monyet(bukan Zafirah LOL, ni monyet species lain) ---> Memang, perangai guaa macam monyet yang kojernyaa macam budak-budak jee perangai. Chill laa, nikmati hidup remaja anda sebelum anda meningkat dewasa. Ahaks. Yang ni Hana tak sure nak ubah ke tak, kalau Hana ubah, dah takdelaa gila-gila Hana. Entah mungkin kena ubah jugak. Dah tak boleh men senapang-senapang guna penyapu dengan Daniel. LOL, guaa ja lebih, dia buat taktau kat guaa. -__-

2012-Suka sangat 'suka orang'. ---> Yelaaa kan, sikit-sikit suka orang tu orang ni. Ni sebenarnya men saja-saja ja suka-suka saja syok-syok. Layan perasaan sorang-sorang. Awwr, Hana ingat lagi waktu Hana suka kat budak form 5 sekolah Hana tuu, kah kah kah, sampai selalu stalk diaa macam bod lagi. =P LOL sekali sekala duk menyukaa, bukan orang tu tau pun. Puihh. Lepasni jangan suka sapa-sapa dah Hana oii.


Semua ni dah nak habiss? Semuaa ni kaaa yang nak ubah? Maybe. Tahun baru kenalaa azam baru, kenaa ubah sikap yang negatif ke sikap positif. Yeaa. Dah  nak habis, dah nak habis. 2013 pulak cerita baru, hidup baru, gaya baru. Ahaks. >_< Harap-harap apa yang weoulls semua nak untuk tahun 2013 tercapai, insyaAllah. ;D

#Babaiii 2012 yang penuh dengan kenangan. Im gonna miss you 2012. =')

6 comment:

Amanina said...

banyak azam tu, inshaAllah akan tercapai. hikss
selamat tahun baru Hana! :>

zafirah nazri said...

selamat tahun baru :D

Hana said...

Kak Amanina : Ya insyaAllah amiin ! Thank you. =D

Zaf : Happy New Year ex ! ;)

e_darel said...

Actually tak payah ubah pun takpe . Life kat sekolah , nanti maybe dah tak boleh buat semua tu . So , enjoy selagi masa ada . Hee :D

Hana said...

Hee okay kak . =')

johan sukipli said...

tak ape lah banyak cakap, itu nak kereen...




tengok juga web saye hostingbintanglima.com