Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Tuesday, 4 December 2012

Bahagianyaa pendek =)

Hyep assalamualaikum !

Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu, karena separuh aku, dirimu... -Noah-

Eh, pendekk? Sensitifnya perkataan tu. Mintak maaflaa kalau ada yang terasa, tapi Hana pun pendekk jadi Hana terasalaa jugak sekarang.LOL. Sekarang Hana nak tanya, kepada uolls yang pendek ok jap, macam kasar sangatkan guna perkataan tu? Iolls tukarlaa bagi korang tak terasa sangat. Kekeke. Ok, bagi yang kecik-kecik tu, suka tak korang kecik? Bahagia tak? TAKK. Eh, kenapa jawab tak? Korang tak suka ka pemberian Tuhan, haaa haaa ayokk cepat buat solat taubat :P Ok, cukup merepek.


Hana nak cerita kat uolls. Bahagianyaa jadi pendek. Tak percaya? Korang baca apa yang Hana cuba sampaikan dan lepas baca, buat renungan refleksi diri. First of all, orang yang pendek ni comel tahu tak? Ok,  Im not saying that I ni comel, well ermm no no no. Tolonglaa jangan salah faham. Hana tengah memuji orang lain bukan Hana. Got it? Bila korang kecik, okay, look? Nama pun kecik, of courselaa comel sebab kecik tu maknanya comel. Tak kisahlaa muka korang tak secomel monyet biri-biri Hana pun tapi disebabkan korang kecik, orang akan kata korang comel. Trust me. Kekeke. ;D *Hana bukan puji diri sendiri.

Seterusnya, orang pendek kecik ni akan sentiasa nampak MUDA. Ok, lagi sekali Hana ulang, MUDA. Kekeke. Pergilaa mana-mana event ka especially waktu kenduri sedara mare ke, kotlaa adaa mak sedare belah tok angkat bapak korang ka yang dah lamaa korang tak jumpa. Mesti korang akan akan dapat perbualan cenggini :

Mak sedare belah tok angkat bapak lu : Eh, eh, eh, dah besor ghupernyee yee kome. Darjah berapa?

Si kecik comel yang innocent : *Dalam hati-> Darjah?! Kejadahnyer gua dah besar laa* Erm.. Hihi titew dah                   tingkatan laaa mak cik. :3

Mak sedare belah tok angkat bapak lu : Ohh iyerker, kenape kecik bebeno. Mak cik ingat darjah. :P

Ok, atas ni lakonan semata-mata. Jangan terasa melebih-lebih. Okay, nampak kan situasinya kat sini? I jamin hundred percent tak tipu , orang akan nampak korang muda. Ini bermakna, besor nanti, walaupun sebenarnya umur korang dah menjangkau usia 'warga emas', orang takkan perasan, confirm orang ingat korang masih 'warga gangsa' (ermm warga gangsa ni macam umur 30 something, rekaan Hana). Tak tipu mehh, tak pakai jamu dara pun takpa still awet muda LOL.


Kecik atau pendekk? Dapat jimat duit. Kalau uolls masuk mana-mana tempat yang mengenakan bayaran seperti Theme Park, Muzium, Taman Biri-biri *ok, akan wujud 10 tahun lagi, Hana punya taman. Semua tempat ni, orang yang jaga duit tu, bukannya tengok betul-betul pun. Korang tipuu jaa, bukan diorang mintak IC. Hana ni banyak kali ditipu menipu. Actually, bukan Hana tapi ayah Hana. Kekeke. Bila masuk Theme Park contohnya, Hana dikira sebagai kanak-kanak. Wee~ Titew kana-kanakla. Yey, yey, yey, titew kanak-kanak. Titew kanak-kanak. Ok, cukup. Agak terasalaa sebab digelar kanak-kanak tapi I don't mind asalkan jimat duit. Hehehe.^^

Last sekali. Uolls tak payah risau pasangan uolls pendek ke tinggi sebab uolls memang pendek. Hak hak hak. Terasanya :3. Ok. Yelaa kan dah memang kalau kita kecik, pasangan kita tinggi ka pendek ka takda bezanya. Tapi tak elokla kalau si makwe lagi tinggi daripada pakwe. Nampak awwr gitu -,-. Maksud Hana, kalau perempuan pendek takpelaa lelaki dia tinggi. Hehehe, apa Hana merapu. Alaa, korang dah besor, fikir sendiri laa. ;D


Ingaat, apa yang Allah bagi tu terima jaa. Hana pun dulu suka komen macam-macam tapi Hana sedar, semua ni pemberian Allah jugakkan? Ada yang kurang upaya pun tak pernah nak frust lebih-lebih macam kita. So, jangan disebabkan kita pendek sampai nak kena bunuh diri. Tak maluka nanti orang tanya ' kenapa arwah bunuh diri ? ' . Pastu kawan kita pun menjawab dengan bangganya ' dia bunuh diri sebab pendek.'. Orang tu pun jawab ' MasyaAllah. Arwah ni dulu baik orangnya ' LOL. Kejadahnya? Yelaa, baiklaa sangat sebab pendek ja nak bunuh diri. Kekeke.

#Hana dapat idea nak buat entry ni daripada Nasir. Thank you Mr. ^^

7 comment:

zayyan alwan edogawa said...

baca entry neh sambil tergelak-gelak. heheee ~ yeahhh . saya bangga dengan ketinggian saya :) LOL .

Hnahdy said...

mmg nama HANA ni orangnya pendek2, kecik, muda2, comel2.hehehe riak kejap.jap je k.

Semua yang hana cakap tu betul. sebab hana pernah mengalaminya. tapi saiz kasut masalah sikit.huhu

p/s : lagi skali pelik sebut nama mewakili 2 orang.hehe

Hana said...

Ayyan : Kekeke.

Kak Hana : Yaa. LOL. Rileks ar. Double Hana. Wee~

heartdazzled said...

pendek itu satu anugerahh ;)

Hana said...

Heartdazzled. : Yea, ciptaan Tuhan yang Maha Esa. =')

Amanina said...

haha, titewww ada kawan yg pendek. ehh rendah, haha. memang rendah tu comel punn. kihkih :D

Hana said...

Kak Amanina : Haha, kak Amanina pun dah cakap bahasa 'titew' . LOL